Mantelzorgwoningen

Nederland heeft te maken met steeds meer ouderen en derhalve neemt de kwaliteit van de zorg steeds meer af. Daardoor wonen ouderen langer zelfstandig, wat vaak niet meer kan qua fysieke omstandigheden. Uw ouders, hulpbehoevenden en/of andere familieleden in huis nemen, is waarschijnlijk geen optie. Plaatsing in een verplegingshuis gaat echter ook te ver. In dit soort gevallen is een houten mantelzorg woning ideaal!

Een houten mantelzorgwoning is een compleet uitgeruste, tijdelijke woning gebouwd naast uw eigen huis. Het huis bestaat standaard uit een woonkamer, badkamer, slaapkamer en eetkamer. Maar u bent hierin natuurlijk helemaal vrij om uw eigen mantelzorg woning zelf in te delen.

Heb je vragen of wil je een prijsindicatie?

Houten mantelzorgwoning kopen

BouWijs maakt houten mantelzorgwoningen compleet voor u op maat. De woningen zijn helemaal compleet afgemaakt en zijn zeer comfortabel. En er zijn meer voordelen.

  • Uw houten mantelzorgwoning is gelijkvloers en rolstoelvriendelijk
  • Wilt u bredere deuren erin, lagere drempels of een grotere badkamer? U bepaalt volledig zelf uw wensen.
  • Elke mantelzorgwoning kan volledig aangepast worden naar de medische wensen en vereisten

Nog meer voordelen van houten mantelzorgwoningen

Met een houten mantelzorgwoning van BouWijs kiest u voor maatwerk. Het ontwerp en de productie van de woning vindt plaats in de fabriek. U heeft zelf de keuze hierin, elk detail wordt door u bepaalt.

De keuze voor hout voor de mantelzorgwoning brengt veel sfeer met zich mee, is rustgevend en geeft zeer veel licht. Hout reguleert vocht en houdt de lucht gezond. Een zeer prettige leefomgeving dus. Het is bekend dat een houten huis de gezondheid van mensen op het gebied van astma en ademhalingsklachten bevordert.

Afwerking van een houten mantelunit

BouWijs werkt uw houten woning hoogwaardig af. Zo wordt uitsluitend gebruik gemaakt van duurzaam hout, en uitstekend geïsoleerd. Hierdoor bespaart u op de stookkosten. Daarnaast zijn de mantelzorgwoningen voorzien van een complete installatie.
Heeft u specifieke wensen wat betreft het aanzien en de afwerking van bijvoorbeeld de buitenwanden of het dak? Wij realiseren het voor u!

Vergunningsvrij plaatsen mantelzorgwoning

Gemeentes hanteren strenge regels om een wildgroei aan bouwwerken tegen te gaan. Mantelzorgwoningen vallen vaak niet onder deze strenge eisen waardoor ze vergunningsvrij geplaatst kunnen worden. Daar zijn wel wat voorwaarden aan verbonden. Zo moet een mantelzorgwoning vaak voldoen aan het bouwbesluit en mag hij maximaal 15 jaar blijven staan.

Een mantelzorgwoning mag daarnaast onderdak bieden aan een huishouden van maximaal twee personen en mag maximaal 100 M² groot zijn. Twijfelt de gemeente aan de noodzaak van de woning, dan kan een medische indicatie vereist zijn.

Op de website van omgevingsloket.nl vindt u meer informatie en regels ten aanzien van mantelzorgwoningen.

Mantelzorgwoning kopen: prijs

Mantelzorgwoning kopen? Onze mantelzorgwoningen zijn er in alle soorten en maten. U bepaalt bij BouWijs zelf de indeling, uitvoering, afmetingen en afwerking. De gemaakte keuzes bepalen de prijs van de mantelzorgwoning.

Projecten

Ook een referentie-project bezichtigen? Dat kan! Je bent namelijk niet de eerste die een door ons opgeleverd project bezichtigt. Helaas beschikken wij niet over een showroom, maar kan een referentie-project bekeken worden bij de klant op locatie middels een afspraak. Nieuwsgierig om eens een project te bekijken? Kom in contact door het invullen van het contactformulier, een e-mail te sturen of naar ons te bellen

No results found.