De fabriek

De elementen worden vervaardigd in de fabriek. Daar worden alle prefab elementen geproduceerd om gemonteerd te worden. zodra het voortraject akkoord is bevonden, en alles van A tot Z met de klant is doorgenomen maken we het project klaar voor de montage. Het project wordt onderverdeeld in drie categorieën, wanden, vloeren en daken. We beginnen met de buitenwanden (zoals op de foto links ) en splitten deze op in verschillende elementen. Het houten frame van het element wordt op maat gemaakt volgens de element tekeningen die we aanleveren aan de fabriek


Nu het houten frame van het element in elkaar is gezet komen we aan bij de binnen en buitenbekleding. We plaatsen de damp remmende folie aan de binnenzijde en passen normaal gesproken Fermacell toe, dit is hoogwaardig alternatief gipskartonplaten. Maar u kunt natuurlijk ook voor een andere beplating gaan naar keuze. Bij dit project is er gekozen voor dubbele beplating aan de binnenzijde.


Het frame wordt machinaal omgedraaid en beginnen met het isoleren van de wanden. hier is gekozen voor Métisse isolatie. deze isolatie bestaat voor 90% uit gerecyclede katoenvezel van oude spijkerstof kleding. een perfecte combinatie voor duurzaam bouwen en haar hoge isolatie eigenschappen.


De elementen zijn volledig geïsoleerd volgens de richtlijnen van het bouwbesluit. de wand wordt afgesloten met een dampopen folie, en de ventilatielatten / spijkerlatten worden erop gezet om vervolgens hierop de gevelbekleding aan te brengen. hier is gekozen voor open gevelbekleding, vandaar de zwarte kleur.


Nu alle elementen klaar zijn voor transport worden de elementen Keurig door de fabriek ingepakt om schade van weersinvloeden tegen te gaan. De elementen worden ingeladen en zijn klaar voor vertrek naar de bouwplaats, hier worden de elementen door de werkploeg van de fabriek vakkundig afgewerkt met de gekozen gevelbekleding en dakafwerking voor een egaal resultaat!