Prefab woningen

Tegenwoordig laten steeds meer mensen prefab woningen bouwen. Maar wat houden prefab woningen nu in? Vergeleken met traditioneel bouwen is, dat Prefab woning zo veel mogelijk in de fabriek wordt gemaakt, en bij traditioneel bouwen beginnen ze gelijk bij u op de locatie te bouwen. Omdat de HSB elementen in de fabriek worden gemaakt hebben we geen invloed van weer omstandigheden. Ook verkort de tijd van bouwen op locatie enorm. Uw woning wordt binnen 5 dagen opgezet, waardoor u gelijk een goed beeld krijgt van uw woning.

Vooral door de charme van het natuurlijke hout; hout leeft, straalt harmonie uit en geeft rust! De bouw van een prefab woning op een eigen stuk grond, is daarom een veel gekozen optie.

U kunt ook een kijk nemen bij één van onze diverse bouw projecten die wij prefab realiseren, hierin kunt u de vooruitgang zien van hoe het proces in zijn werk gaat.

Heb je vragen of wil je een prijsindicatie?

Hoe wordt een prefab woning gebouwd bij BouWijs

Omdat wij onze huis architecten hebben begint hier ons traject. Eigen ontwerpen zijn ook mogelijk. Uw ontwerp zal dan uitgewerkt worden door ons tekenkamer. Zodra ontwerp akkoord is gaan we door naar de installatie tekening. Wij nemen de gehele woning door, elke stopcontact, lichtpunt wordt opgenomen. Als u tevreden bent gaan we uw ontwerp omzetten in de werk tekeningen. De werktekening wordt gebruikt in de fabriek om uw woning volledig voor te breiden. Zodra wij op locatie komen met de hsb elementen word uw woning opgezet, en kan de afwerking aan de binnenkant gaan beginnen. In de fabriek is de installatie al voorbereid, en wordt in de afwerk fase afgewerkt.

Is een prefab huis energiezuinig?

Onder een energiezuinige woning wordt een woning verstaan die geheel duurzaam is opgebouwd met natuurlijke- en milieuvriendelijke materialen. Het beperken van het energieverbruik is de belangrijkste schakel bij deze woning. De architectuur, oriëntatie en indeling van woning dragen mee aan het optimaal gebruiken van de energiebronnen. Zoveel mogelijk gebruik maken van energiezuinige en milieu-ontlastende materialen bevorderen ook het verlagen van het energieverbruik. Met een goed geventileerde en geïsoleerde houten woning wordt vanzelf een comfortabel leefklimaat gecreëerd. Het ventileren van een woning bevorderd de doorloop van verse lucht, wat goed is voor de gezondheid. U kan bij BouWijs kiezen uit drie varianten woningen:

 1. Een standaard ontwerp uit het BouWijs assortiment
 2. Een standaard ontwerp aangevuld met uw persoonlijke wensen
 3. Een unieke woning, welke geheel ontworpen is in samenwerking met een beschikbare architect

Een energiezuinige woning is een slimme woning die niet alleen in de basis zuinig met energie omgaat, maar ook als doelstelling heeft om het milieu te ontlasten. De energiezuinige woningen zijn strak en modern uitgevoerd.

Doordat duurzaamheid bij BouWijs op nummer 1 staat zijn er veel opties;

 • PV panelen
 • Aardwarmte
 • Warmte terugwininstallaties
 • Natuurlijk isolatie
 • Secundaire beton
 • Leemstuc
 • Hergebruik regenwater voor: toilet, wasmachine, spoelkeuken, buitenkramen
 • Trippel beglazing
 • Lucht dicht bouwen houdt in dat tochtstromen tot het verleden behoren

Architectuur en begroting

Interesse in een woning op basis van architectuur? BouWijs heeft de beschikking over een architect om de droomwoning van u te realiseren!

Afspraak gewenst? *Bekijk hiervoor de werkwijze die gehanteerd wordt door BouWijs.* Wanneer het proces in gang is gezet, is uw woning, binnen 7 – 8 maanden gerealiseerd.

Bij BouWijs wordt gewerkt met een transparante begroting, welke bepaald wordt aan de hand van de volgende factoren:

 • Afmeting van de woning;
 • Het aantal bouwlagen van de woning;
 • Materiaalgebruik voor de gevelbekleding;
 • Materiaalgebruik binnen afwerking;
 • Hoeveelheid glas voor de woning;
 • Het type dak.

Projecten

Ook een referentie-project bezichtigen? Dat kan! Je bent namelijk niet de eerste die een door ons opgeleverd project bezichtigt. Helaas beschikken wij niet over een showroom, maar kan een referentie-project bekeken worden bij de klant op locatie middels een afspraak. Nieuwsgierig om eens een project te bekijken? Kom in contact door het invullen van het contactformulier, een e-mail te sturen of naar ons te bellen

No results found.