Energiezuinige woningen

Onder een energiezuinige woning wordt een woning verstaan die geheel duurzaam is opgebouwd met natuurlijke- en milieuvriendelijke materialen. Het beperken van het energieverbruik is de belangrijkste schakel bij deze woning. De architectuur, oriëntatie en indeling van woning dragen mee aan het optimaal gebruiken van de energiebronnen. Zoveel mogelijk gebruik maken van energiezuinige en milieu-ontlastende materialen bevorderen ook het verlagen van het energieverbruik. Met een goed geventileerde en geïsoleerde houten woning wordt vanzelf een comfortabel leefklimaat gecreëerd. Het ventileren van een woning bevorderd de doorloop van verse lucht, wat goed is voor de gezondheid.

Een energiezuinige woning is een slimme woning die niet alleen in de basis zuinig met energie omgaat, maar ook als doelstelling heeft om het milieu te ontlasten. De energiezuinige woningen zijn strak en modern uitgevoerd. Een investering in de toekomst, die zijn geld terug verdiend. Vooral in deze tijd is gas loos niet meer weg te denken in deze maatschappij. Hierin zal BouWijs u geheel helpen u de juiste energiezuinige woning voor uw samen te stellen.

Heb je vragen of wil je een prijsindicatie?

Bouw door middel van hoogwaardige kwaliteitsmaterialen

Een houten woning laten bouwen door de medewerkers van BouWijs betekent een woning, welke afgewerkt is door middel van een combinatie tussen duurzaam hout, hardhouten kozijnen, die FSC gecertificeerd zijn en hoogwaardige kunststof materialen. Bij de duurzame houtsoorten kan bijvoorbeeld gedacht worden aan Red Cedar, ThermoWood, of NobelWood. Daarbij zijn kunststof kozijnen voorzien van hoge isolatiewaardes (warmte- en geluidsisolerend), voldoen aan politiekeurmerk, zijn duurzaam en behoeven weinig onderhoud.

BouWijs heeft als doelstelling om iedere woning uniek te maken. Op dit moment wordt er veel glas toegepast. Naast dat het glas een functionele werking heeft (warmte komt de woning binnen en de goede isolatiewaarde van glas), komt het ook de strakke en moderne uitstraling ten goede. Ook geeft de authentieke en unieke houten woning, door het gebruik van het vele glas, het geheel een open en strakke uitstraling.

”Samen bouwen”

BouWijs werk niet met standaard woningen, iedere woning is uniek. We gaan samen bouwen naar een de ideale woning voor u.

Doordat BouWijs staat voor ‘’samen bouwen’’ is ook de installatie helemaal afgestemd naar de wensen van de klant. Op deze manier wordt er een unieke energiezuinige woning gecreëerd. De wensen worden besproken met de adviseur (en mogelijk architect), waarna de adviseur de klant advies geeft wat het beste is in zijn of haar situatie. Een aantal voorbeelden voor energiebesparende installaties:

  • (Hybride) warmtepomp;
  • Zonneboiler of zonnepanelen;
  • Slimme thermostaat;
  • Ventilatiesysteem met warmteterugwinning;
  • Verwarming door middel van vloerverwarming of infrarood panelen.

Interesse in een energiezuinige woning?

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor uw energiebesparende en milieu ontlastende droomwoning.

Projecten

Ook een referentie-project bezichtigen? Dat kan! Je bent namelijk niet de eerste die een door ons opgeleverd project bezichtigt. Helaas beschikken wij niet over een showroom, maar kan een referentie-project bekeken worden bij de klant op locatie middels een afspraak. Nieuwsgierig om eens een project te bekijken? Kom in contact door het invullen van het contactformulier, een e-mail te sturen of naar ons te bellen

No results found.