Houten huis: Een duurzame woning

BouWijs heeft als doelstelling om de houten huizen zo open en modern mogelijk te bouwen, wat het gebruik van veel glas met veel openslaande ramen en deuren betekend. Op deze manier haalt u binnen naar buiten en andersom. Met de aanschaf van een houten huis wordt geïnvesteerd in de toekomst en wordt het tijdperk van fossiele brandstoffen achter gelaten. Kies voor een installatie die zich niet alleen weer verdiend, maar bovenal het milieu spaart. BouWijs stelt daarbij alles in het werk om in een hoog geriefelijk klimaat ‘nul-op-de-meter’ te creëren.

Bij de bouw van een houten woning zit de architectuur anders in elkaar dan bij de bouw van een standaard woning. De ene unieke woning is namelijk de andere niet. Daarom heeft BouWijs de beschikking over een architect om de droomwoning van u te realiseren! Samen met de adviseur en architect komt u tot een op maat gemaakte houten woning. Hierbij staat een strak, duurzaam en milieu ontlastend huis centraal! Een houten huis bij BouWijs laten bouwen geeft een garantie op een duurzame woning. Een woning met Nul op de meter wat zeker een investering waard is. Hierdoor investeert u in de toekomst en helpt u mee met het terug dringen van de CO2 uitstoot.

Heb je vragen of wil je een prijsindicatie?

Houten huis bouwen

Een houten huis bouwen vergt de nodige energie. Het vinden van de juiste bestemming voor de woning is al lastig zat. Vervolgens kom je in een vergunningstraject bij de gemeente waar veel rompslomp bij komt kijken. Daarom heeft BouWijs ervoor gekozen om dit, optioneel, voor de klant uit handen te nemen. Zo heb je er geen omkijken meer naar en weet je dat je bij ons in goede handen bent. Ook de bijbehorende onderzoeken, te denken valt aan bodemonderzoek of sonderingsonderzoek, verzorgen wij graag. ”Samen bouwen” is dan ook een veel gehoord begrip bij BouWijs. Een houten huis kopen met volledige ontzorging? Je bent bij BouWijs aan het juiste adres! Twijfel niet langer en laat je droomhuis bouwen.

Moderne & ecologische woning

BouWijs legt op het gebied van materiaalgebruik en het energieverbruik de lat telkens weer hoger. In het hedendaags bouwen gaan wij mee op het gebied van duurzaam bouwen en duurzaamheid. Enkele voorbeelden van woningen zijn; lage energiewoningen (energiezuinig), nul energie woningen (NOM-woning) of zelfs een passief huis. Door steeds weer te innoveren, passen wij dit keer op keer toe in de praktijk. Informeer bij één van onze adviseurs voor meer informatie of laat een bericht achter in het contactformulier.

Hoe werkt het proces bij BouWijs?

Heeft u interesse in een houten huis bij BouWijs? BouWijs helpt u in het gehele stappen plan.

Is de vergunning nog niet aangevraagd, dan kunnen wij u daar mee helpen. Heeft u uw ontwerp nog niet rond, dan brengen wij u graag in contact met onze architecten. Zodra u het ontwerp klaar hebt, gaan we met de installatie tekeningen aan de slag, u wordt volledig meegenomen door dit proces. Als het bovenstaande afgerond is naar al uw wensen dan kunnen wij beginnen met de opstart fase. Uw droom woning wordt omgezet in werktekeningen, zodat de fabriek er mee aan de slag kan! De woning wordt volledig gebouwd in de fabriek, en wordt geleverd bij u op locatie in HSB elementen.

Het gehele proces duurt 6-8 maanden, mits de vergunning verleent is.

Hoelang gaat een houten woning mee?

Een houten huis laten bouwen door de medewerkers van BouWijs betekent een woning, welke afgewerkt is door middel van een combinatie tussen duurzaam hout, hardhouten kozijnen, die FSC gecertificeerd zijn en hoogwaardige kunststof materialen. Bij de duurzame houtsoorten kan bijvoorbeeld gedacht worden aan Red Cedar, ThermoWood, of NobelWood. Daarbij zijn kunststof kozijnen voorzien van hoge isolatiewaardes (warmte- en geluidsisolerend), voldoen aan politiekeurmerk, zijn duurzaam en behoeven weinig onderhoud. Door dat wij met duurzame producten werken is de “houdbaarheid” zeer lang van een houten huis, u kunt uit gaan van 30 – 50 jaar.

Hoe snel kun je een houten huis laten bouwen?

De snelheid van houten huis laten bouwen ligt geheel aan uw situatie. Heeft nu een vergunning nodig? Of moet het houten huis nog worden goedkeurt door de welstand? Dat zijn factoren, die duur van het bouwen vertraagt. Zodra de vergunning akkoord is, kunnen wij uw woning bouwen met 6 a 8 maanden.

Kun je een eigen ontwerp maken voor een houten huis?

Bij BouWijs staat u voor op! Een houten huis moet uniek zijn, u moet zich er thuis voelen.
Zo werken wij samen met architecten, maar u ideeën zijn welkom. Samen bouwen wij een huis wat precies voldoet aan uw wensen.
Heeft u zelf een woning ontworpen, dan kijken we graag met u mee wat

Projecten

Ook een referentie-project bezichtigen? Dat kan! Je bent namelijk niet de eerste die een door ons opgeleverd project bezichtigt. Helaas beschikken wij niet over een showroom, maar kan een referentie-project bekeken worden bij de klant op locatie middels een afspraak. Nieuwsgierig om eens een project te bekijken? Kom in contact door het invullen van het contactformulier, een e-mail te sturen of naar ons te bellen

No results found.